c

Tampereen ammattikorkeakoulu, TAMK

  • Tampereen Ammattikorkean uusi rakennus
    - Tampereen Ammattikorkean uusi rakennus
  • Yhdyskäytävä
    - Yhdyskäytävä
/ 2

Teiskontien ja Kuntokadun välisellä tontilla on opiskeltu vuodesta 1960 lähtien. Nykyisin Tampereen ammattikorkeakoulussa on noin 8500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 600.

TAMKin Kuntokadun kampuksen rakennushankkeeseen sisältyi kolme vaihetta:

  • G-osaan uudisrakennus (29 430 rm3),
  • H-siiven peruskorjaus (24 800 rm3) ja
  • Kuntokadun ylittävä n. 80 metrinen yhdyskäytävä.

G-osan uudisrakennus

Uudesta G-rakennuksesta tuli koko kampuksen päärakennus ja alueen pääsisäänkäynti. Taloon sijoitettiin myös alueen pääkirjasto, 80 hengen auditorio, opetuskeittiö ja -ravintola sekä työhuoneita.

H-siiven peruskorjaus

H-siipi valmistui vuonna 1974. Peruskorjauksessa lähes kaikki tiiliväliseinät purettiin. Ullakolla sijaitseva IV-konehuone ja vesikatto uusittiin. Rakennuksen kaikki ikkunat ja vanhat mineriittilevytykset sekä koko talotekniikka uusittiin. Rakennukseen sijoitettiin luokkahuoneita.

Yhdyskäytävän rakentaminen

Projektiin kuului myös putkimaisen yhdyskäytävän rakentaminen. Yhdyskäytävä yhdistää Kuntokadun molemmin puolin sijaitsevat ammattikorkeakoulut. Haasteelliseksi vaiheen teki se, ettei vastaavan kaltaista ei ole aikaisemmin tehty. Yhdysputki sijaitsee Tampereen keskussairaalan välittömässä läheisyydessä, jolloin katualueita ei voitu rakennustyön ajaksi sulkea. Putki rakennettiin lähes valmiiksi Härmälän halleilla ja kuljetettiin asennuspaikalle kahdessa noin 40 metrin osassa. Rakennus- ja asennustyöt tehtiin lattiatasosta ja sisätiloissa. Putken kuljetus ja asennus tehtiin yhden yön aikana.

Etsi refrenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä