Olet täällä

Skanska Suomessa

Täältä löydät tietoa Skanskan toiminnasta Suomessa

Sulje

Elinkaaripalvelut

Elinkaarimalli on yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä rakennushankkeissa. Skanskalla on pitkä kokemus vaativista elinkaarihankkeista - niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

Suuria elinkaarihankkeita eli Public Private Partnership -hankkeita varten Skanskalla on oma kansainvälinen projektikehitysyksikkönsä Skanska Infrastructure Development. Teemme yhtä lailla pienempiä elinkaarihankkeita Suomessa oman paikallisen organisaatiomme voimin, mutta käytämme niissä luonnollisesti hyväksemme kansainvälisen projektikehitysyksikön globaalia osaamista. Tällaista osaamista on harvalla Suomen markkinoilla toimivalla rakennusalan yrityksellä tarjota.

Elinkaarimallissa perinteisen urakoinnin tilalla on laaja sopimus, joka sitoo suunnittelun, rakentamisen ja pitkäaikaisen kunnossapidon sekä usein myös rahoituksen yhdeksi palvelukokonaisuudeksi, elinkaarivastuuksi.

Elinkaarimalli nopeuttaa hankkeiden toteuttamista ja kannustaa uusiin investointeihin. Tilaaja saa enemmän vastinetta rahoille, kun sama sopimuskumppani sitoutuu myös pitkäaikaiseen hoitovastuuseen.

Suomessa muun muassa E18 Muurla-Lohja -moottoritie on toteutettu elinkaarihankkeena. Liikennevirasto ostaa palveluntuottajalta tien suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon vuoteen 2029 asti. Tieyhtiö Ykköstie, josta Skanska omistaa 41 prosenttia, vastaa myös hankkeen rahoittamisesta.

Kysy lisää

Antti Tuomainen

Johtaja
+358 500 812 161
Sähköposti Antti Tuomainen »