Olet täällä

Skanska Suomessa

Täältä löydät tietoa Skanskan toiminnasta Suomessa

Sulje

Heijastimet heilumaan

Rakennustyömaan läheisyydessä on paljon työmaaliikennettä, monenlaisia työkoneita ja myös vaaran paikkoja. Rakennustyömaan lähellä liikkuessa pitää olla erityisen valpas ja varovainen sekä noudattaa opasteita ja ohjeita.

Helsingin Lauttasaareen vilkkaalle Kiviaidankadulle, rakennetaan parhaillaan uusia koteja. Skanska halusikin osaltaan varmistaa lasten turvallisen liikkumisen, ja jakoi tuhat heijastinta Lauttasaaren ala-asteen koulun sekä Drumsö Lågstadieskolan oppilaille. Heijastimien avulla voimme havaita paremmin pienet kulkijat liikenteessä.

”Liikenneturvallisuus on kaikkien yhteinen asia, ja on hyvä että lapsille tulee viestiä turvallisen liikkumisen tärkeydestä usealta eri suunnalta kodin ja koulun lisäksi”, sanoo Drumsö Lågstadieskolan rehtori Anna-Maria Rosenqvist.

”Meille skanskalaisille turvallisuus on ykkösasia. Haluamme huomioida sekä työmaillamme että niiden naapurustossa liikkuvien turvallisuuden. Siksi teemme erittäin mielellämme yhteistyötä turvallisuusviestinnässä työmaidemme lähialueella sijaitsevien koulujen tai päiväkotien kanssa”, kertoo Marja Kuosma Skanska Kodeista.

Nämä asiat on hyvä pitää mielessä aina kun liikkuu työmaan läheisyydessä:

  • Ole valpas kun liikut rakennustyömaan lähellä.
  • Noudata työmaan opasteita ja ohjeita.
  • Liiku vain alueella, joka on rajattu ja merkitty kulkureitiksi.
  • Käytä huomioliiviä tai heijastinta liikkuessasi pimeällä.
  • Muista varovaisuus työkoneiden lähellä. Vaikka näetkin koneen, ei koneen kuljettaja välttämättä aina näe sinua.