Olet täällä

Skanska Suomessa

Täältä löydät tietoa Skanskan toiminnasta Suomessa

Sulje

Artikkelit

Täältä löydät Skanskasta kertovia artikkeleita. Mikäli haluat lainata artikkelitekstejä omissa kirjoituksissa, ota yhteys Skanskan viestintään.

 • Puu–Myllypuro rakentuu taidolla ja vastuullisesti

  Myllypuron perinteinen lähiö on monipuolistunut tällä vuosikymmenellä tyylikkäällä puurakenteisella kaupunkikylällä. Skanska on ollut mukana alusta alkaen ja käynnistää vielä tänä syksynä 89 uuden asunnon urakkakokonaisuuden. Helsingin ATT valitsi edellisen, viime toukokuussa Ryynimyllynkatu 2:een valmistuneen puurakennuskohteen vuoden 2016 työmaaksi.

 • Keittiöhommista rakennusalalle

  Järvenpäässä asuva Abubacarr ”Abu” Jallow työskenteli osa-aikaisesti ravintola-alalla, kun hän päätti vaihtaa elämänsä suuntaa. Abu käveli Tupalankulman rakennustyömaalle ja pyysi töitä kasvotusten. Nyt hän toimii rakennusapumiehenä ja toivoo laajentavansa työnkuvaansa tulevaisuudessa.

 • Parempaa työelämää rakentamassa

  Skanskan toimialajohtaja Tiina Koppinen toivoo voivansa toimia esimerkkinä muille naisille perinteisesti miesvaltaisella rakennusalalla, ja hänen katseensa onkin suunnattu voimakkaasti tulevaisuuden työkulttuuriasioihin.

 • Laadulla on tekijänsä

  Työn hyvä jälki, asiakkaan kokema laatu, ylpeys omasta tekemisestä… Hyvällä laadulla on monta mittaria, mutta mistä hyvä laatu saa alkunsa?

 • Positiivinen elämänasenne ja mukava työyhteisö ystävysten pitkän työuran salaisuus

  Ystävykset Marja ja Pekka eivät malta luopua työnteosta, vaikka eläköitymisikä jäi taakse jo pari vuotta sitten. Molemmat ovat 65-vuotiaita, mutta oloneuvoksen vapaat päivät eivät houkuttele, kun fyysinen ja henkinen kunto on ikään nähden hyvä ja työnteko innostaa.

 • Ympäristötehokas työmaa syntyy arjen pienistä teoista

  Jätteiden lajittelu, energiankäytön hallinta sekä jo suunnitteluvaiheessa tehdyt oikeat materiaalivalinnat, ovat tärkeässä roolissa ympäristötehokkaan työmaan luomisessa.

 • Maisemakonttori kaupungin yllä

  Jätkäsaaressa Helsingissä työskentelevä Kai Heikkilä on pääosassa Ylen dokumentissa nimeltä Lähellä taivasta. Katso dokumentti Yle Areenasta ja ihastele nosturikuskimme upeaa "konttoria".

 • Heijastimet heilumaan

  Rakennustyömaan läheisyydessä on paljon työmaaliikennettä, monenlaisia työkoneita ja myös vaaran paikkoja. Rakennustyömaan lähellä liikkuessa pitää olla erityisen valpas ja varovainen sekä noudattaa opasteita ja ohjeita.

 • Oppiva-ohjelmassa kasvatetaan tulevaisuuden skanskalaisia

  Kaisa Salminen aloitti Skanskassa viime keväänä Oppiva-ohjelmassa. Talon tavoille ja haastavien työtehtävien alkuun hänet luotsasi itsekin aikoinaan Oppiva-ohjelman läpikäynyt Mikko Lehto. Monipuoliset työtehtävät ja hyvä perehdytys antoivat Kaisalle sujuvan startin.

 • 2016-11-24

  2+1 = toimiva oppisopimusmalli

  Opetus- ja kulttuuriministeriön yhtenä tavoitteena on uudistaa ammatillista koulutusta osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi. Myös Skanska on aktiivisesti mukana luomassa nuorille vaihtoehtoisia ja yksilöllisiä opintopolkuja, jotka mahdollistavat työelämään tarttumisen jo opintojen varhaisessa vaiheessa. Yksi esimerkki on Skanskan, VAAOn ja Tredun pilotoima 2+1-oppisopimusmalli.

 • 2016-10-19

  Asiakaskohtaamiset-koulutus on vuoden paras asiakasteko

  Skanskan Asiakaskohtaamiset-koulutus on palkittu Suomen parhaana asiakastekona. Eri yksiköiden yhdessä suunnittelema koulutus kehittää henkilöstön tapaa kohdata asiakkaita. Lisäksi se valmentaa hyvän asiakaskokemuksen tuottamiseen asiakaspolun eri vaiheissa ja opastaa kohtaamaan erilaisia asiakkaita. Koulutus on suunniteltu erityisesti työmaalla työskenteleville henkilöille, jotka työssään kohtaavat asiakkaita eli esimerkiksi asunnonostajia.

 • 2016-07-19

  Lasten ja nuorten taideteokset värittävät työmaa-aitoja Oulussa

  Oulun taidekoulun 4–20-vuotiaiden oppilaiden maalaamat taideteokset koristavat Skanskan työmaa-aitaa Oulussa. Lähes satametrinen taideaita on ihailtavissa osoitteessa Kansankatu 54, paikassa, jossa sijaitsi vuosina 1999–2014 Oulun taidekoulu. Nyt tontille rakennetaan asuinkerrostaloa, As. Oy Oulun Artesaania.

 • 2016-07-11

  Nyt kehitetään parempia väliseinätyön työskentelyolosuhteita

  Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikössä ideoidaan uusia ratkaisuja fyysisesti raskaan väliseinätyön tehostamiseksi ja työturvallisuuden lisäämiseksi. Kehitystyön pääroolissa ovat alan parhaat asiantuntijat, työntekijät itse. Taustalla työtä tukevat niin Skanskan johto kuin työterveyshuoltokin.

 • 2016-06-21

  Uudistuva Turun kaupunginteatteri

  Turun keskustan sykkeessä on käynnissä vuosien varrella ikääntyneen, ajanmukaistamisen tarpeessa olevan ja ahtaaksi käyneen Turun kaupunginteatterin peruskorjaus. Samalla teatteriin rakennetaan laajennusosat Urheilupuiston ja Aurajoen suunnille.

 • 2016-06-08

  Työmaan kautta toimistolle - Oppivasta vakituiseksi skanskalaiseksi

  Vuokko Suutarlalla on takana jo kuusi vuotta Skanskassa. Hän aloitti ensin Oppiva-ohjelmassa työmaalla, josta siirtyi logistiikkainsinöörin tehtäviin ja työskentelee nyt tietomallintamisen tukiorganisaatiossa.

 • 2016-05-26

  Turun teatterin työmaan Taitaja

  Turun teatterin työmaalla harjoittelijana työskentelevä Aleksi Survonen osallistui toukokuussa Taitaja2016-kilpailuun, jossa hän sijoittui talonrakennuksen kirvestöissä ansiokkaasti neljänneksi.

 • 2016-05-23

  Rakennusalan DI tarvitsee työssään matematiikan perusosaamista ja Excel-taitoja

  Yliopistoiden matematiikan ja fysiikan opinnoissa sukelletaan syvälle. On differentiaalilaskentaa, Fourier-analyyseja, determinantteja, differentiaaleja ja integraaleja. Töissään rakennusalan diplomi-insinöörit tarvitsevat kuitenkin lähinnä yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskutaitoja sekä Excel-osaamista.

 • 2016-05-23

  Valkea valaisee Oulun kaupungin sydämen

  Huhtikuussa 2016 avattu kauppakeskus Valkea ja sen edelleen uudistuva ympäristö muodostavat Oulun ytimessä kaupunkilaisten vilkkaan kohtaamispaikan. Kauppakeskuksen noin 60 liikkeessä ja ravintolassa työskentelee liki 500 ihmistä. Valkean katolla kohoaa maamerkkinä huippunäkymät tarjoava asuinkerrostalo asunto-osakeyhtiö Pajarinkulma.

 • 2016-05-13

  Mobiilijärjestelmä helpottaa turvallisuusmittauksia Suomessa

  Skanska on ottanut Suomessa käyttöön mobiilisovelluksen, joka helpottaa, nopeuttaa ja selkeyttää työmailla viikoittain tehtäviä lakisääteisiä työsuojelutarkastuksia.

 • 2016-04-28

  Kehärata tuo ruuhkattomasti moderniin monitilatoimistoon

  Pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava työpaikka-alue Aviapolis houkuttelee yrityksiä.

 • 2016-04-18

  New Yorkin tornitaloista inspiraatiota Tampereen Luminaryyn

  Tampereen korkein asuinrakennus, 21-kerroksinen Luminary, tuo uudistuvan ydinkeskustan alueelle täysin uudentyyppisiä asumismahdollisuuksia, joissa arjen luksus, asumisen sujuvuus ja monipuoliset palvelut ovat tärkeässä roolissa.

 • 2016-04-11

  Tyytyväinen työssä oppija

  Talonrakentajaksi valmistuva Riku Nurkkala aloitti työt Skanskassa viime kesänä. Perehdyttäminen sujui hienosti, ja työ on ollut mukavaa. Nurkkala kokee oppineensa 2+1-mallissa Skanskassa enemmän kuin koulun penkillä.

 • 2016-03-02

  Monitoiminainen uskoo tiedottamisen voimaan

  Työsuojelupäällikkö Ida Forssell-Tattari on tuttu näky Ison Omenan B-, C- ja D-työmailla.

 • 2016-02-29

  Ison Omenan laajennusurakka syntyy monipuolisen tiimin käsissä

  Kauppakeskus Ison Omenan ympärillä käy hyörinä. Skanska saneeraa ja uudisrakentaa parhaillaan kauppakeskuksessa kolmea eri osaa, jotka ovat pinta-alaltaan yhteensä jopa noin 63 400 bruttoneliömetriä.

 • 2016-02-18

  Haalarihommista työnjohtotehtäviin

  Työmailla haalarihommissa useana vuonna työskenneltyään Joosua Siirilä alkoi kaivata työhönsä uusia haasteita. Hän oli kuullut Skanskan Oppiva-harjoitteluohjelmasta, jossa pääsisi etenemään haalarihommista työnjohtotehtäviin. Joosua otti Oppivasta selvää, kiinnostui ja haki mukaan.

 • 2016-02-04

  Miten Kainuun keskussairaalan toteuttaminen onnistuu allianssimallilla?

  Kainuun uusi sairaala -hanke on Suomen ensimmäinen sairaalarakentamisen allianssihanke. Kainua-allianssissa toimivat yhteistyössä Kainuun sote, Skanska, Sweco ja Caverion.

 • 2016-01-27

  Oppivassa luodaan verkostoja

  Otaniemen Aalto-yliopistossa Energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa opiskeleva Riikka Joona on jo kahta Oppiva-kesää kokeneempi. Tutuiksi ovat tulleet niin Skanskan Tampereen toimisto kuin Helsingissä sijaitseva pääkonttorikin.

 • 2016-01-22

  Vt 6 TaaLa rakentuu allianssimallilla

  Vt 6 TaaLa-hanke on tienrakennusurakkana ainutlaatuinen, sillä se on Liikenneviraston ensimmäinen allianssimallilla toteutettava niin sanottu tavallinen tiehanke.

 • 2015-12-17

  Ennaltaehkäisevä työterveystyö vähentää tapaturmia ja pidentää työuria

  Skanskan ja Terveystalon yhteinen työ ennaltaehkäisevän työterveyshuollon kehittämiseksi tuottaa tulosta. Työtapaturmien määrä on vähentynyt Skanskassa 75 prosenttia neljän viime vuoden aikana. Työkyvyttömyyseläkkeelle jäädään jopa seitsemän vuotta myöhemmin kuin rakennusalalla keskimäärin.

 • 2015-12-08

  Elävä taidekaupunginosa Arabianranta

  Helsingin ensimmäinen taidekaupunginosa, Arabianranta on valmistunut 15 rakentamisvuoden jälkeen. Alue tarjoaa nyt kodin 8000 asukkaalle ja työpaikan jopa 4000 ihmiselle. Skanska on ollut vahvasti mukana Arabianrannan kehittämisessä ja rakentamisessa alusta lähtien.

 • 2015-12-01

  Energia- ja ympäristöosaamisen alkuun Oppivasta

  Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikkaa opiskeleva Tomi Korvenpää on ehtinyt tuntea Skanska-maailmaa jo kauan. 15-vuotiaana Skanska Konevuokrauksessa kesätyöuransa aloittaneella Tomilla on Oppivastakin muistoja jo pitkän ajan takaa.

 • 2015-11-23

  Jatkuvuutta työkokemuksen kartuttamiseen

  Opiskelujen aikana kertynyt työkokemus on arvokasta valuuttaa valmistumisen jälkeen. Oppivassa pääsee tutustumaan ensimmäisenä myös uusimpiin rakentamisen menetelmiin, kertoo Joni.

 • 2015-11-23

  Tavoitteellista etenemistä rakentamisen maailmassa

  Oppiva-ohjelma tarjoaa Roosan kaltaisille opiskelijoille selkeän polun kirvesmiehen hommista työnjohtotehtäviin. Oppaana matkalla on aina kokeneita, ohjelmaan perehtyneitä esimiehiä.

 • 2015-11-16

  Ei mikään tylsä betoniseinä

  Helsingin Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä seisoo kaksi komeaa toimistorakennusta, joista toinen on Skanska Suomen pääkonttori. Kun katsot tarkemmin rakennuksen seinää, voit huomata karttamaisen kuvion.

 • 2015-11-11

  Lean etenee ihmisiä johtamalla

  Kun Lean-ajattelu tuodaan rakentamiseen, tulosta ei ratkaise se, minkä nimisiä työkaluja otetaan käyttöön. Avainasemassa ovat työvaiheiden suunnittelu, työturvallisuus ja työntekijöiden osallistaminen, tietää Skanskan tuotantopäällikkö Juho-Pekka Hämäläinen.

 • 2015-10-08

  Nolla kiloa sekajätettä

  As. Oy Jyväskylän Postikartano on esimerkillinen projekti jätteenhuollon näkökulmasta; työmaalla kaikki jäte lajitellaan tarkasti, eikä sekajätettä synny.

 • 2015-10-06

  Matkalla lähes nollaenergiarakentamiseen

  Skanska haluaa olla edelläkävijä vastuullisuudessa ja toimia alan kehityksen suunnannäyttäjänä. Yhtenä pitkäaikaisena painopistealueena on rakennusten energiatehokkuus, josta hyvänä esimerkkinä ovat energiatehokkaat kodit. Energiatehokkailla kodeilla ja niiden rakentamisella on suuri vaikutus niin talojen asukkaiden elinkustannuksiin kuin myös kaikille yhteiseen ympäristöön.

 • 2015-08-26

  Dialogi kannustaa monimuotoiseen johtamiseen

  Naisjohtajat eivät nykypäivänä ole harvinaisuus, mutta työmaiden johdossa naisia ei silti juuri näy. Dialogi-hankkeeseen valitut skanskalaiset korostavat, että sukupuoli ei ole johtamisessa olennaista. Tärkeää on saada ihmisten potentiaali oikeaan käyttöön ja laajentaa molempien sukupuolien näkemyksiä oman urakehityksen mahdollisuuksista

 • 2015-08-10

  Vt19 rakentuu ympäristö huomioiden

  Seinäjoen keskusta-alueen läpi kulkee päivittäin jopa 5600–17500 autoa, joista noin kymmenesosa on raskaan liikenteen kulkuneuvoja. Keskustaliikenteen vähentämiseksi, liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja pitkän matkan liikenteen sujuvoittamiseksi Seinäjoelle rakennetaan nyt itäistä ohikulkutietä.

 • 2015-07-28

  Iso yritys tarjoaa monia mahdollisuuksia omalle urapolulle

  Sara Trobergille ei ollut sattumaa päätyä rakennusalalle töihin, sillä rakentaminen kulkee heillä suvussa. Diplomityötään tekevä Sara näkee isossa yrityksessä paljon etuja urapolun kannalta.

 • 2015-07-17

  Tulevaisuuden kehittämiseen kuuluu uuden luomista ja itsensä haastamista

  Laskentainsinööri Heikki Lehkonen päätyi Skanskalle yritysfuusion kautta syksyllä 2011, kun Skanska osti Soraset Yhtiöt Oy:n. Infra-alan lisäksi Heikki haluaa kehittää myös itseään.

 • 2015-06-29

  2+1-malli vie työn imussa ammattilaiseksi

  2+1-malli tarjoaa nuorille rakennusalan opiskelijoille erilaisen vaihtoehdon opintojen suorittamiseen. Siinä rakennusalaa opiskellaan ensin kaksi vuotta ammattikoulun penkillä, jonka jälkeen siirrytään viimeiseksi vuodeksi rakennustyömaalle harjoittelemaan työn tekoa käytännössä.

 • 2015-06-25

  Naisnäkökulmalle on raksahommissa kysyntää

  Pitkän linjan rakennusnainen Paula Hyvönen toivoo, että työmailla nähtäisiin nykyistä enemmän naisia. Naisille on luontaista huomata tekemisen paikat ja tarttua toimeen, Paula tietää.

 • 2015-06-16

  Oppilaitoksissa tarvitaan tietomallintamisen käytännön osaamista

  Rakennusala kehittyy ja menetelmät digitalisoituvat nopeasti. Opetussisältöjen pysyminen ajan tasalla vaatiikin opettajilta alan seuraamista ja monesti myös yritysyhteistyötä. Parhaiten nykykäytäntöihin, kuten tietomallien hyödyntämiseen, tutustuu tietysti työharjoittelussa – jollaiseen voi hakeutua opettajakin!

 • 2015-06-05

  Toimistotiloja ainutlaatuisella sijainnilla

  Kehäradan Aviapoliksen pohjoisen aseman yhteyteen kohoaa kaupunkikortteli, johon rakennetaan muun muassa toimistotalo, hotelli, liiketiloja, liikennekeskus ja asuntoja. Parhaillaan käynnissä on korttelin ensimmäisen hankkeen, nykyaikaisen Aviabulevardi-toimistotalon rakennustyöt, jotka valmistuvat keväällä 2016.

 • 2015-05-28

  Kansainvälinen harjoitteluohjelma vei maailmalle ja mieluisiin töihin

  Jukka Parkkamäki aloitti Skanskalla syksyllä 2008, kun hän löysi tiensä Skanskan kansainväliseen trainee-ohjelmaan. Nykyään hän vastaa palveluasumisen hankkeista hankekehityspäällikön roolissa.

 • 2015-04-30

  Putkiasennukset vaativat tekijältään tarkkuutta

  Ville Louhelainen on työskennellyt putkiasentajana vuodesta 2011. Ura lähti käyntiin perinteisellä tavalla: opiskeluaikana Skanskassa suoritettujen kesätöiden ja harjoittelun kautta. Käytännön työntekoa ja näkyvää kädenjälkeä arvostavalle Villelle Skanska tarjoaa monipuolisen ja palkitsevan työpaikan.

 • 2015-04-21

  Verkkokoulu tuo vaaranpaikat näkyviksi

  Skanskan yhteistyökumppaneilleen tarjoama työturvallisuuden verkkokoulu saa osallistujilta kiitosta potentiaalisten vaaranpaikkojen konkretisoimisesta. Verkkokoulun kurssit myös teroittavat jokaisen työntekijän roolia osana turvallista työmaata.

 • 2015-04-16

  Suunnittelu ja aikataulutus ovat työturvallisuuden päätekijöitä

  Skanskan työmaa Jyväskylän Savelassa on hyvä esimerkki tarkan suunnittelun ja työturvallisuuden yhtymäkohdista. Päällekkäisten työvaiheiden ja kiireen välttäminen pitää turvallisuuden hyvällä tasolla.

 • 2015-03-30

  Pääluottamusmies on työmaan viestinviejä

  Jari Renlund on toiminut pääluottamusmiehenä Skanskan Etelä-Suomen alueyksikössä tammikuusta 2014. Ensimmäisen kosketuksensa Skanskaan Jari sai jo vuonna 1994, kun edellinen työnantaja, Haka, teki konkurssin. Kesken jäänyt työmaa tehtiin Skanskan riveissä loppuun. Kun työmaa tuli valmiiksi, päätyi Jari Polarille töihin ja kun Skanska osti Polarin, tuli myös Jarista skanskalainen.

 • 2015-03-16

  Monipuolista työtä hyvillä etenemismahdollisuuksilla

  Rakennusinsinööri Andrei Rötsä aloitti työt Skanskassa noin kymmenen vuotta sitten. Aiemmin insinööritoimistossa työskennellyttä Andreita Skanskassa houkutti erityisesti työn konkreettisuus.

 • 2015-03-02

  Turvallisuusasiantuntija nauttii avoimesta työkulttuurista

  Rakennusinsinööri Mari Kiurula työskenteli ennen Skanskaa yhdeksän vuotta Työterveyslaitoksella rakennusalan asiantuntijana. Marin taidot huomattiin yhteistyökuvioissa Skanskalle sopiviksi, joten häntä pyydettiin Skanskaan työturvallisuusasioita kehittämään.

 • 2015-02-06

  Haasteet, yhteishenki ja ilmapiiri tekevät työstä antoisaa

  Tuotantoinsinööri Satu Vasaramäki aloitti työt Skanskassa Oppiva-harjoitteluohjelmassa kesällä 2007. Kolmen vuoden ohjelmaan kuului kesäharjoittelu ja valmennusjaksoja. Satu jäi Skanskaan harjoittelun ja Tampereen ammattikorkeakoulussa suoritettujen rakennustekniikan opintojen päätyttyä.

 • 2015-02-02

  Opot tutustuivat rakennus- ja kiinteistöalaan Nurmijärvellä

  Skanska Rakennuskone Oy:n tiloihin Nurmijärvelle saapui perjantaina 30.1. vieraaksi n. 25 opinto- ja oppilaanohjaajaa Nurmijärven ja pääkaupunkiseudun oppilaitoksista. Opot pääsivät tutustumaan rakennusalaan työnantajana sekä rakennusalalla käytettäviin koneisiin ja laitteisiin.

 • 2015-01-30

  Skanska Oppiva tarjoaa korvaamatonta työkokemusta rakennusalalta

  Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma tarjoaa korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille töitä oman alan tehtävissä jo opiskeluaikana ja antaa näin mahdollisuuden kerryttää tärkeää työkokemusta. Skanska Oppiva 10 -ryhmässä olevat kertovat kokemuksistaan harjoittelussa:

 • 2014-11-27

  Monitilatoimisto lisää viihtyvyyttä ja tuottavuutta

  Aiemmin monet yritykset rakensivat itselleen pääkonttoriksi
  10 000 neliömetrin kivilinnan. Nykyään selvitään 3 000 - 4 000 neliömetrin tiloilla, joissa on otettu huomioon monipuoliset tilatarpeet.

 • 2014-11-21

  Päivittäistavarakaupan palveltava entistä monipuolisemmin

  Päivittäistavarakaupassa perinteinen kaupassa käynti on edelleen erittäin vahvoilla. Suurin haaste on asiakunnan kysynnän pirstaloituminen. Myymälöiden pitää olla niin sanotusti asiakkaidensa iholla.

 • 2014-11-20

  Riskienhallintapelin avulla hahmottuu projektin kulku

  Skanskassa kehitetty Skanskan riskit ja mahdollisuudet -lautapeli vietiin marraskuussa Tampereen Ammattikorkeakoulun rakennusmestariopiskelijoiden pelattavaksi. Pelin toimivuutta opetustilanteessa kehuivat niin lehtorit kuin opiskelijatkin.

 • 2014-11-03

  Kaikki alkaa perustuksista

  Lappeenrannassa sijaitsee Skanskan yksi suurimmista työmaista. Kauppakeskus IsoKristiinan työmaalla työskentelevät sekä talonrakentamisen että infrarakentamisen yksiköt.

 • 2014-10-27

  Energiatehokkuus on osa vastuullisuutta

  ”Ympäristövastuullisuudesta keskusteltaessa keskiössä on useimmiten rakennusten energiatehokkuus. Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen onkin tunnistettu yhdeksi kustannustehokkaimmista keinoista ilmastohaasteen taklaamisessa”, Skanska Oy:n Sustainability Manager Kaisa Kekki sanoo.

 • 2014-10-13

  Palkinnot ovat kannustaneet työturvallisuuteen Puuvillan työmaalla

  Porin Puuvilla ja Skanska ovat vuoden aikana palkinneet kerran kuussa kauppakeskus Puuvillan urakoitsijoita, jotka ovat menestyneet työmaaturvallisuudessa.

 • 2014-09-01

  Työmaa taidepajana

  Kauppakeskus Valkean työmaa-alueella järjestettiin elokuun viimeisenä lauantaina POP UP ILO -katutaidekilpailu Skanskan ja Arinan kanssa yhteistyössä. Kilpailijoiden tehtävänä oli toteuttaa vanerilevyille taideteos kolmessa tunnissa valitsemallaan tyylillä. Skanska kiinnitti työt työmaa-aitaan kaupunkilaisten iloksi.

 • 2014-08-21

  Muuntokoulutuksen kautta työnjohtotehtäviin

  Mikko Virtanen työskentelee tällä hetkellä työnjohtajana työmaalla Vantaan Tikkurilassa. Hän aloitti työt Skanskalla elementtiasentajana ja päätyi myöhemmin kolmen vuoden muuntokoulutuksen kautta tämänhetkisiin työtehtäviinsä.

 • 2014-07-28

  Opettajan työelämäjaksolla tietomallintaminen tutuksi

  Seppo Aalto, rakentamistalouden aineiden opettaja Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK), suoritti vuoden 2014 keväällä tietomallintamiseen (Building Information Modeling, BIM) liittyvän työelämäjakson Skanskassa.

 • 2014-07-11

  Osaamisen kehittämisessä on huomioitava myös asiakasnäkökulma

  Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälän ajatuksia Amiedun Amicasen haastattelussa.

 • 2014-07-04

  Eläkepäivien asumisen ydin - ennakoitavuus, esteettömyys ja esteettisyys

  Eläkepäiviin kuuluu parhaimmillaan asumisen vaivattomuus ja huolettomuus huomisesta. Omassa kodissa on hyvä olla monia järkiratkaisuja mutta myös kauneutta. Paras mauste arkeen on ilo ja ystävät.

 • 2014-06-13

  Tampereen Härmälänrantaa suunnitellaan uusin eväin

  Härmälänrannan alue on muuttumassa upeaksi kaupunginosaksi. Pyhäjärven rantamaisemiin rakennetaan tulevina vuosina lähes 4000 asukkaalle. Härmälänranta kehittyy vaiheittain. Ensimmäinen vaihe on jo lähes valmis ja alueella asuu noin 750 ihmistä.

 • 2014-06-05

  Työhyvinvointi rakentuu yhteistyöllä

  Kun työporukan yhteishenki on voimissaan, työn kuormittavuus kohdillaan ja fyysiset vaivat pysyvät loitolla, työhyvinvoinnin peruspalikat ovat kunnossa.

 • 2014-04-25

  Ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden työturvallisuustasoa seurataan arviointikäynneillä

  Suurimmat rakennusyritykset ovat viimeisen vuoden aikana yksissä tuumin ryhtyneet selvittämään yhteistyökumppaniensa työturvallisuustasoa arviointikäynnein.